Bedrijf & teelt

Bedrijf

Ons bedrijf dateert uit 1986, toen Frank een stuk grond van zijn vader huurde. Aanvankelijk verbouwde hij 0,75 hectare asperges, aardbeien, augurken en prei. In 1992 starten wij, Frank en Lisette, samen ons eigen bedrijf.

Sinds 2006 hebben we ons volledig gespecialiseerd in het telen, verwerken en verkopen van asperges. Dit doen we op zes verschillende locaties.

 

U kunt al vanaf 1 maart genieten van onze asperges, omdat wij op 2 verschillende manieren telen. Namelijk:

8,5 hectare kas asperges. (vroege seizoen)

5,5 hectare volle grond buitenteelt. 

 

Ons bedrijf is Planetproof! 

Wat is On the way to PlanetProof? 

Het onafhankelijke keurmerk On the way to PlanetProof bewijst ('Proof') dat je een product koopt dat duurzamer is geproduceerd en daardoor beter is voor natuur, milieu, klimaat en dier. Met On the way to PlanetProof streven boeren en tuinders ernaar om hun manier van werken in balans te laten zijn met de draagkracht van onze planeet. Dat is een proces van steeds verdere stappen zetten om onze aarde minder te belasten ('On the way to...').

Meer weten over Planetproof? Klik op deze link: https://www.planetproof.nl/

Teelt

De teelt gaat als volgt:

Het 1e jaar wordt de plant in maart gepoot, deze plant is dan al 1 jaar oud.
Het 2e jaar oogsten we ongeveer 2 weken, om de plant niet teveel uit te putten.
Het 3e jaar oogsten we ongeveer 5 weken, we stoppen dan begin juni.

Vanaf het 4e t/m het 9e of 10e jaar wordt volledig geoogst. We oogsten ieder jaar t/m 24 juni (St. Jan). De tijd na 24 juni heeft de plant nodig om voldoende reserves aan te leggen voor het volgende jaar.

Om de gezondheid van onze medewerkers te waarborgen, werken wij met speciale oogstmachines. Bovendien werkt dit sneller en verhoogd het de werksfeer.

Direct na de oogst zetten we de asperges minimaal 6 uur in koud water om de kwaliteit te behouden. Hierdoor blijft de smaak beter behouden en blijven de asperges mooi wit.

Wij sorteren onze asperges met de volledig geautomatiseerde Espaso machine. Deze machine sorteert de asperges op dikte, kleur, vorm en lengte. Na het sorteren gaat het grootste deel van de asperges naar afzetvereniging The Greenery. Daar worden ze verkocht aan supermarktketens, groothandelaren, cateraars en de verwerkende industrie. 

Verder verkopen we onze asperges (zowel geschild als ongeschild) vanuit onze verkoopwagen en 24-uurs versautomaat.